Szigetköz Beevezés

Versenykiírás

Helyszín: 9225 Dunakiliti, Dunakiliti hullámtér – „ Vadvíz „ kemping
GPS koordináták: 47.9848, 17.3274

Verseny időpontja: 2022-07-23

Rajt: 10:00 - 10:30
A Szigetköz gazdag és színes élővilágával a Duna legváltozatosabb és leghangulatosabb szakasza. Hangulatos szigetvilága miatt az egyik legnépszerűbb célpontja a vízitúrázóknak, és méltó záróhelyszíne lesz az idei beevezés-sorozatnak. 

A Szigetközt a Duna ajándékának is nevezik, hiszen a térséget a folyók hordaléka építette fel. A Kisalföld közepén az Öreg-Duna és a Mosoni-Duna által határolt kistáj területe 375 négyzetkilométer, amivel Magyarország legnagyobb szigetének számít. 
A Szigetköz ezernyi folyómedre, hangulatos szigetvilága egy valóságos ősvadon. A szigetek, mellékágak, öblök útvesztőjében több száz kilométernyi vízi útvonal tárul a túrázók elé. Hihetetlenül gazdag élővilággal rendelkezik, ritka madárfajokkal, vidrákkal és hódokkal is lehet találkozni. A folyót nádasokkal és a víz fölé behajoló ugrálófákkal is környező galériaerdők, valamint a kanyargó folyóágak, felejthetetlen nyújtanak bárki számára. 
A beevezés helyszíne Dunakiliti, amelynek történelme több, mint 850 évre vezethető vissza. A rajt és a cél helyszíne is az itt található a Vadvíz Kempingben, amely nem messze van a duzzasztóműtől. Kikötő, őrzött parkoló, játszótér, sportpálya, valamint turistaszálló és sátorállítási terület is rendelkezésre áll.
A július 23-i beevezés különlegessége, hogy rövidebb és hosszabb távot is többféle útvonalon lehet teljesíteni, mindössze egy pecsételő pont van, amelyet minden indulónak érintenie kell. A rövidebb táv hossza így 6,5-11,2 kilométer, a hosszabb pedig 24-26 kilométer.

Versenykiírás 98 nevezés megtekintése