Barion Pixel

Nagy-Duna Beevezés

Versenykiírás

Helyszín: 2120 Dunakeszi, Katonadomb- Duna part (Liget utca 1.)
GPS koordináták: 47.6512, 19.1197

Verseny időpontja: 2022-05-14

Rajt: 10:00 - 10:30A Dunakanyar kapuja, Dunakeszi várja a Hazai Vizeken sorozat idei második állomásának résztvevőit. Európa második leghosszabb folyóján evezni bárki számára felejthetetlen élmény biztosít, és még az erős sodrástól sem kell tartani.

A 2860 kilométer hosszú Dunánál egész Európában csak a Volga hosszabb. Hazán fő folyója, amely országokon átívelő útja során hegyek, völgyek halad el, sziklákon és síkságokon keresztül, mire Németországban a Fekete-tengerbe ömlik. Magyarországi szakasza 417 kilométer, emellett több száz mellékfolyója és mellékága van.

Májusi beevezésünk résztvevőit Dunakeszi Strandon várjuk. A lehosszabb, 24 kilométeres táv indulói a strandtól a folyásirány szerint lefelé haladnak, majd a Szentendrei-sziget déli csücskét megkerülve egészen a Lupa-szigetig eveznek, ahol a forduló után ugyanezen az útvonalon Dunakeszire térnek vissza. A nyolc kilométeres rövidebb szakaszt választók a Dunakeszi sóder kiemelőig mennek, és onnan vissza a strandig. A Sup-osokat egy négy kilométeres távra invitáljuk, illetve nekik lesz ügyességi pálya is.

A fővárostól északra lévő szakaszon a sodrás gyengébb, békés, széles, sima vízfelület várja a szabadidősportolókat. A helyszín, vagyis a Dunakeszi Strand az Eurovelo 6 kerékpárút mellett helyezkedik el. A kiépített partszakasz mellett a közelben egy óriási közpark, vadonatúj játszótér, épített sétány és street food finomságok is várják az érdeklődőket.

Versenykiírás 97 nevezés megtekintése