Barion Pixel

Dunakeszi Futam

Hazai Vizeken 2. verseny

Versenykiírás

Helyszín: 2120 Dunakeszi, Katonadomb- Duna part (Liget utca 1.)
GPS koordináták: 47.6512, 19.1197

Verseny időpontja: 2024-06-01

Rajt: 10:00 - 10:20A Dunakanyar kapuja, Dunakeszi idén is várja a természetet kedvelő sportos víztúrázókat és vízisportok kedvelőit.

Európa második leghosszabb folyóján evezni felejthetetlen élmény biztosít, és még az erős sodrástól sem kell tartani. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Dunakeszi Sárkányhajó Sportegyesület és sarkanyhajozz.hu csapat célja, hogy a Dunakanyarban olyan szabadidős evezések, versenyek jöjjenek, amelyek lehetőséget biztosítanak a lelkes szabadidős sportolóknak, hogy megméressék magukat, ugyanakkor a rendezvény egész napos vízparti családi program keretében kínáljon tartalmas időtöltést a résztvevők számára.

Dunakeszi 2024-ben is várja a természetet kedvelő sportos víztúrázókat és az amatőr vízi sportolók kedvelőit.

Eseményünk Ötpróba program pontgyűjtő állomás is egyben! 

Helyszínről

A 2860 kilométer hosszú Dunánál egész Európában csak a Volga hosszabb. Hazánk fő folyója, amely országokon átívelő útja során hegyek, völgyek mellett halad el, sziklákon és síkságokon keresztül, mire Németországban a Fekete-tengerbe ömlik. Magyarországi szakasza 417 kilométer, emellett több száz mellékfolyója és mellékága van.
A fővárostól északra lévő szakaszon a sodrás gyengébb, békés, széles, sima vízfelület várja a Dunakeszi Vízifutam résztvevőit. Ami a távot illeti, szabadstrandról indulva, az M0-ás híd irányába majd egy fordulót követően visszaevezve, egy 11 kilométeres kört teljesíthetnek az indulók.
A nemrég felújított szabadstrand mellett található Katonadomb Szabadidőpark, Dunakeszi legnagyobb közparkja, ahol játszótér, kiépített sétányok és különféle sportpályák is várják a mozogni vágyókat. Kiváló lehetőség egy aktív családi hétvége eltöltésére.     

Versenykiírás 75 nevezés megtekintése